Contactgegevens
Navigeer naar
Blog

Btw NL 002 405 764 B52

Kvk 69245851

Tel 06 83 00 86 82
Mail daniel@creadle.nl

Website www.creadle.nl

Home

Diensten

Portfolio

Over

Blog

Contact

Please reload

Auteursrecht © 2019 Creadle - Alle rechten voorbehouden

  • Facebook
  • Instagram
  • Gray LinkedIn Icon
  • Pinterest

Blog

Contact

Grafische trends (Update November 2018)

05/08/2018

 

Je hoort het vast veel nu, 'everything old is new again'.  Er is nu best wel een vintage trend gaande qua kleding maar ook in grafisch ontwerp. Dabo Media adviseert je altijd zodat je product 'trendy' is. Bekijk hier onder wat nu de trends zijn voor grafisch design! Deze blog wordt elke maand ge-update, zodat je nooit achter loopt!

 

Trends van juli 2018:

1. Responsive logo's

2. Gradients

3. Dashing duotones

4. Paletten en patronen geïnspireerd op de jaren 80 en 90

5. Animaties & GIFs

6. Vintage

 

1. Responsive logo's

 

Het is ongeveer 10 jaar geleden dat responsive design geïntroduceerd werd op het web, en sindsdien is het uitgegroeid tot iets standaards. De snelle opkomst van mobiel internetten en een eindeloos assortiment van apparaten en schermformaten heeft er voor gezorgd dat traditionele websites problemen hebben gekregen met de gebruikservaring. Ontwerpers en ontwikkelaars begonnen te experimenteren met verschillende manieren om er voor te zorgen dat elk ontwerp wordt aangepast op het apparaat. Dit werd 'responsive design' genoemd. Het was eerst ondenkbaar om logo's te veranderen voor de gebruikservaring, tot nu. Bedrijven hebben hun logo's al vernieuwd zodat het responsive is.

Bron afbeelding: Google

2. Gradients 

 

Een gradient is een overloop van kleuren. Het is nog niet zo lang geleden dat een gradient helemaal hip was. Het werdt gebruikt voor elke website knop en voornamelijk powerpoint presentaties. Je zakelijke PDF was niet cool, tenzij er een gradient op stond. Eind 2007 stopte de gradient trend. Deze trend werd overgenomen door een nieuwe welbekende trend, flat design.

Gradient in UI. bron afbeelding: Google​

 

Flat design blijft groeien, maar gradients maken momenteel een comeback. Gradients worden sinds de comeback 'Flat 2.0' of 'semi-flat design genoemd. Vanwege een nieuwe update in iOS en het Instagram logo is de gradient weer helemaal terug van weggeweest. Momenteel worden gradients veel gebruikt in UI design, achtergronden, illustraties en meer. 

Een gradient is anno 2018 veel intensiever dan een aantal jaar geleden. Er worden in plaats van 2 kleuren veel meer kleuren gebruikt. Het is nu erg levendig en smooth, wat erg goed samen gaat met flat design. 

 

Gradient in UI. bron afbeelding: Google​

3. Dashing duotones

Het is bekend bij de photoshop gebruikers, de duotone optie: het tooltje waarmee je zwart-wit naar blauw-rood of turkoois-zalm tovert. Het levert vandaag de dag een grote schaal campagne materiaal op. Vanwege de felle kleuren valt deze style direct op. Eerlijk is eerlijk, die duotoontjes doen het wel. Beetje tegendraads, uitgesproken authentiek. 

 

 Bron: Frankwatching

 

4. Paletten en patronen geïnspireerd op de jaren 80 en 90

Mooi pastel, elektrische tinten en meer. De style van de jaren 80 en 90 wordt momenteel veel gebruikt. Je ziet de paletten en patronen vooral terug op verpakkingen van producten. Deze 'hipster' uitstraling spreekt veel mensen aan omdat er een jaren 80 en 90 trend aan de gang is, in alles. 

 

Bronnen: Daria KwonWrite Sketch

 

5. Animaties & GIF's

GIF's en animaties worden steeds meer gebruikt op social media en websites. Als het gaat om grote animaties zijn GIF's en SVG's waardevol omdat gebruikers dit heel vaak aantrekkelijk vinden. Google en Uber maken hier gebruik van met hun geanimeerde logo. In de toekomst zal misschien elk logo wel bestaan uit een animatie.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Bronnen: UberWrite Sketch

 

6. Vintage

Vintage is niets nieuws (uiteraard), maar deze trend zie je overal in 2018. Je ziet het veel terug in kleding maar ook in grafisch ontwerp. Veel influencers gebruiken een vintage filter voor hun video’s, en bedrijven laten hun nieuwe verpakkingen in een vintage style ontwerpen omdat het aanslaat. De vintage trend is al een tijdje gaande en zal niet snel verdwijnen dus haak er op in!

 

Bron bericht: 99 designs

 

Delen op Facebook
Delen op Twitter
Please reload

Recente berichten
Please reload